.

Yeni Sistem Etik Kurul Başvurusunda Dikkat Edilecek Hususlar

-01.01.2020 tarihinden itibaren ‘Etik Kurul Başvuruları’ internet sitemizden yapılacaktır. (Başvuru linki tıklayınız.)

- Araştırma yürütücüsü uygun giriş seçeneğini seçerek sisteme giriş yapmalıdır. Başvuru formuyla ilgili yürütücü bilgileri yapılan girişe göre sistem tarafından otomatik olarak verilecektir.

-MAKÜ personeli e-posta adresi (mehmetakif.edu.tr uzantısı olmadan) ve  şifresi ile MAKÜ öğrencileri ise öğrenci numarası ve obis şifresi ile giriş yapabilmektedir. MAKÜ dışından başvuru yapacak kullanıcılar kayıt oluşturarak başvuru yapabilmektedirler.

-Yeni başvuru yapacak araştırmacılar Başvuru yap/güncelle sekmesindeki tüm formlar (Form1 ve Form2) sırayla doldurulmalıdır.

-Her bir form sekmesi doldurulup kontrol edildikten sonra yeşil renk ile belirtilen ‘……… Formu’nu Kaydet’ butonuna basılıp onaylandıktan sonra diğer forma geçilmelidir. Bilgilerinizin girişini yaptığınız formu kaydet butonuna basmazsanız bilgileriniz kayıt altına alınmayacaktır.

-Tüm formlar tamamlanıp kontrol edildikten sonra ‘Başvuru Bilgilerimi (Form1 ve Form2)  HADYEK’e Gönder’ butonuna basıp başvurunuzu gönderebilirsiniz. Bu butona bastıktan sonra başvurunuz ile ilgili herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Bu nedenle  ‘Başvuru Bilgilerimi (Form1 ve Form2)  HADYEK’e Gönder’ butonuna basmadan önce lütfen formu uygun şekilde doldurup doldurmadığınızdan emin olunuz.

-Toplantı tarihine kadar yapılması gereken ani bir değişiklik şekillenirse ya da HADYEK tarafından başvurunuz ile ilgili eksiklikler görülürse kararınız iade edilecektir. İade işlemi mail ile tarafınıza bildirilecektir.

- Başvurunuzu HADYEK’e gönderdikten sonra Araştırma Yürütücüsü İşlemleri>Tüm Formlar sekmesinden ‘Başvuru Seç’ butonuna basarak söz konusu başvuru ile ilgili ‘Pdf Dosyası Formatında Hazırlanacak Formlar’ sekmesinden ‘Başvuru Formu’ ve ‘Başvuru Taahütnamesi’nden çıktı alınıp imzalanarak MAKÜ-HADYEK’e teslim edilmesi önemle rica olunur.

-Başvurunuzu HADYEK’e ulaştıktan sonra başvurunuz için alınan kararla ilgili tarafınıza bilgilendirme maili gönderilecektir.

-Bilgilendirme mailinde; başvurunuzun reddedildiği ya da onaylandığına dair açıklama bulunacaktır.

- Başvurunuz onaylandı ise çalışmanızın gerekliliklerine göre doldurmanız gereken ‘Aydınlatılmış Onam Formu’, ‘Ara ve Sonuç Raporu’ gibi belgeler ile ilgili bilgiler mailinize gönderilecektir. Bu belgeleri zamanında HADYEK’e teslim etmeniz önemle rica olunur.

-Proje sonunda sonuç raporu göndermeyen yürütücülerin yeni başvuruları sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

-Sisteme giriş yaptıktan sonra eski başvurularınıza ya da kaydet butonuna bastığınız doldurmakta olduğunuz formunuza erişebilirsiniz.

• Genel Bilgi
  • Hadyek Başvuru Sistemi